Parc Drieën-Huysen - Vlaardingen

Bouwonderneming Boele & van Eesteren Rijswijk startte in het najaar 2016 met de bouw van een nieuw verpleeghuis met 80 sociale huur appartementen voor mensen met een lichte zorgindicatie (zzp 1 t/m 4) en 81 zorgeenheden voor somatische zorg (zzp 6 en 8) in Vlaardingen. 

Het project bestaat uit drie gebouwen met in totaal 161 appartementen welke op de begane grond met elkaar zijn verbonden. De tachtig sociale huurwoningen worden ongeveer 70 vierkante meter groot en beschikken over een ruime woonkamer, badkamer en een royaal balkon. De woningen zijn bedoeld voor de bewoners met een lage zorgindicatie van het huidige naastgelegen Drieën-Huysen.

Naast de sociale huurwoningen worden er 81 zorgeenheden gerealiseerd voor de bewoners met een hoge zorgindicatie van Drieën-Huysen. De zorgeenheden zijn ongeveer 44 vierkante meter en hebben en eigen woonkamer met keukenblok, ruime badkamer en een aparte slaapkamer. Het zorgcentrum en de sociale huurwoningen worden energiezuinig gebouwd, onder andere door hoogwaardige isolatie van de muren en kozijnen. Daarnaast ligt de bouwlocatie in een boomrijke omgeving die zoveel mogelijk in stand zal worden gehouden. Alle eenheden worden standaard met de nodige domotica (huisautomatisering) uitgerust.

Stansz Stortkokersysteem
Naast deze faciliteiten zal het zorggebouw, over de volledige 9 verdiepingen, van een door Stansz geleverde volautomatisch afvalscheiding systeem worden voorzien. Op iedere verdieping bevindt zich een Stansz Inwerpdeur. Het stortgoed wordt op de begane grond middels een Stansz Combi Carrousel opgevangen en gesorteerd. Hierdoor kan zowel afval als linnengoed gemakkelijk, hygienisch en efficient worden afgevoerd.

Meer informatie betreffende dit project vindt u via: www.parcdrieenhuysen.nl