Stansz uw zorginstelling - voor optimale gastvrijheid

Maak slim gebruik van de zwaartekracht en verwijder vuil linnen en afval direct vanaf de afdeling met het Stansz stortkokersysteem voor afval en vuil linnen. Via een inwerpluik of -deur komt het direct terecht in de linnenkamer op de begane grond of in de kelder. Zo ontstaat er geen bulk aan linnen en afval op de afdeling.

Het innovatieve Stansz stortkokersysteem draagt bij aan een optimale omgeving voor het herstel van patiënten. Patiënten, personeel en bezoekers ondervinden geen afvaloverlast. Liften, gangen en trappen blijven vrij van linnenkarren en de omgeving oogt schoon. Dit draagt bij aan een prettige verblijfsomgeving en komt het herstel en welbevinden van patiënten en personeel ten goede.

Verminder logistieke handelingen en werk efficiënt en hygiënisch.

De voordelen van Stansz voor zorginstellingen

  • Duurzaam

  Duurzaam en snel afval scheiden was nog nooit zo makkelijk. Kies zelf de verschillende afvalstromen die u af wilt voeren en scheid vanaf de bron. Onze stortkokers zijn circulair, alle onderdelen die in onze systemen toegepast worden, kunnen gerecycled worden.

  • Verlaag werkdruk

  Verminder het aantal logistieke acties. Personeel hoeft niet langer onnodig veel te sjouwen met afval en vuil linnen. Voer afval geautomatiseerd en gescheiden af, waardoor er meer tijd overblijft voor de patiënt. Het afvoeren van afval en linnengoed via de traditionele logistiek wordt overbodig.

  • Bespaar kosten

  Voer afval en vuil linnen af met een druk op de knop. Stansz gebruikt roestvrijstalen, zelfreinigend materiaal en werkt op basis van zwaartekracht. Het aantal liftbewegingen en het gebruik van elektra wordt tot een minimum beperkt en zo bespaart u energie.

  • Hygiëne

  Creëer een aangename verblijfsomgeving voor patiënten, personeel en bezoekers. Door inwerpopeningen op elke verdieping blijft er geen afval of vuil linnen op de afdeling. Scheid zo de afvalstromen van de overige bewegingsstromen. Verminder het infectiegevaar en verhoog het comfort.

Hoe Stansz werkt in zorginstellingen

 • Stansz stortkoker

  De ronde stortkokerbuis is ø 600 mm inwendig, vervaardigd van duurzaam roestvrijstaal 304.
  De vloersparingen voor het monteren van de koker worden loodrecht boven elkaar
  aangebracht en zijn 760 – 800 mm. De kokerdelen worden met trillingdempers gesteund. De
  bovenkant van de stortkoker is gesloten en biedt de optie tot het plaatsen van een
  ventilator.

 • Stansz inwerpdeur of -luik

  Op de inwerpopeningen kan een inwerpdeur of -luik gezet worden. Beide opties worden compleet gemonteerd met de mogelijkheid tot een inbouwkozijn. De inwerpdeuren worden voorzien van een kieprek met mechanische invalbeveiliging. De deuren en kozijnen zijn voorzien van brandwerende isolatie voor 60 minuten.

 • Stansz bedienpaneel

  Bedien de inwerpopeningen eenvoudig met het touchscreen bedienpaneel. Op dit digitale display selecteert de gebruiker het type stortgoed. Het touchscreen is modulair opgebouwd. Dit geeft de mogelijkheid om later de afvalstromen te wijzigen, zonder dat mechanische aanpassingen aan de installatie nodig zijn.

 • Stansz besturingssysteem

  Het digitale display is beveiligd met een toegangscode. Dit voorkomt ongeoorloofd gebruik. Het besturingssysteem geeft een impuls aan het bedienpaneel voor een visuele en akoestische signalering ‘vrijgave’ of ‘blokkering’. Wanneer een deur geopend is, zijn de overige deuren geblokkeerd met een elektrisch slot.

 • Stansz brandveiligheidsklep

  De brandveiligheidsklep creëert een brandscheiding op de begane grond of in de kelder. De brandveiligheidsklep heeft een brandwerendheid van 60 minuten.

 • Stansz uitloop met lineaire opvang

  De stortkoker wordt voorzien van een uitloop in de kelder of op de begane grond.

  Voor meer opslagcapaciteit kan gekozen worden voor een lineair opvangsysteem. Voer twee tot wel zes of meer verschillende afvalstromen volledig geautomatiseerd af. Zodra de eerste container vol is, schuift de stortkokeruitloop door naar een lege kar. Verzeker zo de continue doorstroom en beperk afvaloverlast tot een absoluut minimum.

 • Stansz uitloop met containercarrousel

  De stortkoker wordt voorzien van een uitloop in de kelder of op de begane grond.

  Voor meer opslagcapaciteit kan gekozen worden voor opvang met een 4-containercarrousel. Voer tot vier afvalstromen volledig geautomatiseerd af. Zodra de eerste container vol is, draait het carrousel een lege kar onder de stortkokeruitloop. Verzeker zo de continue doorstroom en beperk afvaloverlast tot een absoluut minimum.

Opties Stansz stortkokersysteem voor afval en linnen

 • Sorteermogelijkheden

  Voor meer opslagcapaciteit en optimale sorteer-mogelijkheden kan gekozen worden voor een 4-containercarrousel of een lineair systeem. Beperk afvaloverlast tot een absoluut minimum en voer twee tot wel zes of meer verschillende afvalstromen volledig geautomatiseerd af.

 • Ventilator

  Kies voor optimaal comfort en installeer een ventilator bovenop de stortkokerbuis. Dit beperkt geuroverlast tot een minimum. De ventilator creëert onderdruk in de stortkokerbuis
  en voert lucht af. De installatie van de ventilator moet afgestemd worden met de algemeen geldende bouwvoorschriften.

 • Stansz mobiele reinigingsunit

  Reinig de stortkoker aan de binnenkant met de Stansz mobiele reinigingsunit. Deze onderhoudsservice van Stansz houdt de stortkokerbuis schoon en in optimale conditie. De
  reinigingsunit verplaatst een nozzle verticaal door de stortkoker. Het waswater wordt opgevangen en afgevoerd naar een opvangtank, het riool of de zuiveringsinstallatie.

 • Service

  Optimale werking van uw Stansz stortkokersysteem is erg belangrijk. Als u kiest voor de Stansz Servicedienst, komen onze monteurs langs voor een periodieke inspectie. Ze voeren preventief en correctief onderhoud uit op locatie. Zo weet u zeker dat alles altijd werkt.