Nieuwbouw laboratorium

Een nieuwgebouwd laboratorium werd in augustus 2017 opgeleverd met een Stansz Waste Chute System over twee verdiepingen. Al in de ontwerpfase van dit toonaangevende project werd het belang van snel en efficiënt afvalmanagement meegenomen. Hierdoor kon deze duurzame oplossing op een slimme en esthetische manier in het gebouw geïntegreerd worden.

 

Duurzame oplossing met hoge opslagcapaciteit

Het voordeel hiervan is dat afvalmanagement de core business niet in de weg staat.  Zo wordt het maximale uit het gebouw en de processen gehaald. Logistieke handelingen worden geminimaliseerd met een centrale verzamelplaats met hoge opslagcapaciteit op de begane grond. Het laboratorium koos voor het Stansz containercarrousel waarin chemisch verontreinigd laboratoriumafval geheel geautomatiseerd wordt opgevangen en opgeslagen.

 

Geïntegreerd stortkokersysteem voor efficiënte logistiek

Voor het efficiënt afvoeren van laboratoriumafval kozen ze voor de toepassing van het Stansz Waste Chute System. Dit systeem maakt het mogelijk om meerdere afvalstromen geautomatiseerd te scheiden. Door inwerpopeningen op elke verdieping kan het afval snel van de afdelingen verwijderd worden. Hierdoor ontstaat geen opeenstapeling van afval op de afdelingen en wordt er niet met afvalkarren of containers over de afdelingen gereden. Dit geeft een rustig beeld en een betere beleving in het gebouw.

Het ontwerp werd door architectenbureau RoosRos Architecten te Oud-Beijerland verzorgd, geheel afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Bouwonderneming De Vries & Verburg te Stolwijk realiseerde vervolgens de nieuwbouw.

De gerealiseerde voordelen voor het laboratorium zijn:

  • Geen afval meer op de afdelingen
  • Centrale afvalverzameling
  • Betere beleving in het gebouw
  • Snelle en efficiënte afvalverwerking