Rabobank - Sittard

Het nieuwe Adviescentrum van Rabobank Westelijke Mijnstreek in Sittard is een gebouw dat past bij Rabobank én de omgeving. Een licht en transparant gebouw waar klanten, leden en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige omgeving. Het nieuwe bouwwerk biedt plaats aan 320 werknemers, een receptieplein, auditorium, restaurant, callcenter, flexwerkplekken, grote vergaderruimtes, concentratieruimtes en diverse kantoorruimtes.

Het ontwerp van Mecanoo architecten is open en transparant en bestaat uit een kantoorgebouw van ca. 7.000 m2 met 5 bouwlagen en een parkeergarage van ca. 4.500 m2 met 2 bouwlagen. Het hele project is ontworpen met het BIM concept in Revit, waarbij het Revit-model via een server bij Mecanoo centraal toegankelijk was voor alle betrokken partijen. Zo konden de ingenieurs en installateurs eenvoudig op afstand inloggen en door middel van een Skypeverbinding overleggen over het ontwerp. Het nieuwe werken met flexibele werkplekken; aan het einde van de dag moet je bureau leeg en zijn alle papieren en documenten verdwenen van je werkplek, want morgen is je werkplek ergens anders.

Met het nieuwe werken dient er ook een opgeruimde werkplek te worden gecreëerd. Door het toepassen van het Stansz stortkokersysteem voor afval, kan het personeel van Rabobank eenvoudig en discreet vertrouwde documentatie van de werkplek verwijderen.

 

De gerealiseerde voordelen van een stortkoker voor documenten en papier zijn:

  • Geen rondslingerende documenten met vertrouwelijke informatie.
  • Het schept orde en rust in de werk omgeving.
  • Neemt erg weinig ruimte in beslag.
  • Geen handelingen meer met afvalcontainers of afvalbakken op de afdelingen.
  • Papier met vertrouwde informatie worden via een beveiligd systeem afgevoerd.
  • De inname opening is geheel geïntegreerd in het interieur.